La DUMBRAVA MINUNATA ne propunem sa construim o comunitate activa, unita, alaturand oameni cu principii si valori comune, in care sa crestem impreuna in spiritul acelorasi valori.
Grădinița „Dumbrava Minunată” este parte componentă a sistemului unităților de stat ale învățământului preșcolar din municipiul Satu Mare. Situată în partea nordică, pe malul drept al râului Someș, grădinița are avantajul de a fi situată, în același timp, în apropierea centrului civic al orașului cât și într-o zonă liniștită, cu trafic redus, conferind astfel un plus de siguranță și confort beneficiarilor.
ISTORIC :
Grădinița a fost fondată la 1 Iunie (ziua copilului) 1975, pe lângă Fabrica de confecții „Tricotex” al cărei nume l-a purtat unitatea de învățământ mai mulți ani. Inițial instituția a avut destinația de creșă, ulterior fiind transformată în grădiniță cu program săptămânal,
Transformările din mediul economic, social au determinat modificarea statutului grădiniței astfel încât din anul 2002 unitatea a devenit grădiniță cu program prelungit, iar din anul 2004 a primit numele „Dumbrava Minunată” pentru a fi în acord cu caracterul de azi de grădiniță ecologică și pentru a permite beneficiarilor ei o raportare mai caldă în timp, la un loc numit „dumbrava minunată a copilăriei lor”.
Începând cu anul 2005, în procesul de descentralizare și autonomie a instituțiilor de învățământ, grădinița a primit statut de instituție independentă, cu personalitate juridică. Din data de 1.09.2014, instituția G.P.P. „Dumbrava Minunată” primește ca structură arondată Grădinița cu program prelungit „Mondiala”, care pe atunci funcționa cu 6 grupe.
Grădinița a dobândit caracterul de „Grădiniță ecologică” odată cu aplicarea unui proiect de educație ecologică finanțat de UE prin Programul Phare componenta C.B.C. Ro-Hu, în anul 2002, proiect derulat în parteneriat cu o grădiniță din Nyiregyhaza Ungaria. Beneficiul de imagine a fost amplificat prin următoarele 9 proiecte cu aceeași sursă de finanțare având ca și parteneri instituții din Ungaria și Ucraina.Proiectele au vizat educația ecologică și promovarea culturii tradiționale în rândul copiilor și a comunităților din care provin.
Au fost stabilite relații de parteneriat cu fundații și instituții din Olanda precum și cu structuri guvernamentale de sprijin( Corpul Păcii U.S.A. Și J.I.C.A. Japonia).
În proiectele derulate/implementate grădinița a conlucrat benefic cu asociația de părinți „Părinți pentru Copii”. lnstituția de învățământ „Dumbrava Minunată” a fost aplicant sau partener al proiectelor inițiate de A.P.P.C..
De altfel între grădiniță și asociația părinților există un parteneriat autentic bazat pe activități de voluntariat, sprijin, implicare în susținerea proiectelor extracurriculare și dezvoltarea bazei materiale.
Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” funcționează cu 12 grupe de preșcolari, în două clădiri, astfel: 7 grupe la G.P.P.Dumbrava Minunată- 181 copii , 5 grupe la G.P.P.Mondiala – 93 copii, total 274 preșcolari.
Invitam parintii la observare la activitatii, pentru a ne putea vedea direct la lucru si inglobam in activitatea noastra feedback-ul primit
Programam intalniri cu parintii in numar de 2 – 3 in cadrul unui an scolar
Organizam periodic evenimente si ateliere de activitati
Organizam si evenimente cu diverese teme in cadrul carora parintii petrec timp de calitate impreuna ( Sarbatoarea Dovlecilor, intalnirea cu Mos Craciun, activitati cu ocazia incheierii anului scolar, excursii, vizite)
Invitam parintii sa ni se alature intr-o varietate de activitati: ( Targul de Craciun, activitati de citit…)
Ne propunem sa construim o comunitate de invatare, astfel ca oferim ateliere pentru parinti in colaborare cu consilerul psihologic si logopedul gradinitei
Propunem parintilor propiecte comune prin care participam la viata comunitatii si daruim o parte din resursele si timpul nostru, in cadrul pilonului nostru : Bunatatea este contagioasa
Promovam o viata mai buna si mai curata si impicam parintii si copiii in acest demers: colectam lunar materiale reciclabile de la comunitatea noastra si le livram apoi unor firme care se ocupa de reciclare
Mentinem deschise toate canalele de comunicare si primiti cu drag ideile parintilor, pentru a ne imbunatati permanent activitatea. In chestionarul anual primim de fiecare data sugestii pe care ne straduim sa le implementam impreuna!